Tiesvedības izdevumu nodrošinājums kā viens no tiesību aizsardzības pagaidu līdzekļiem starptautiskajā komerciālajā šķīrējtiesā - Druviete, Inese (Latvijas Universitāte, 2012)
Gandrīz vai neaptverami plašais tiesību aizsardzības pagaidu līdzekļu klāsts, to sarežģītie jurisdikcijas jautājumi un šķīrējtiesas lēmumu pamatojošo kritēriju bagātā mozaīka gan apdraud, gan arī palīdz nodrošināt veiksmīgu šķīrējtiesas procesa uzdevumu izpildi. Promocijas darbs apskata tiesvedības izdevumu nodrošinājumu, skarot jautājumus, kas šķīrējtiesas procesa dalībniekiem un šķīrējtiesas sastāvam jāatrisina. Izvērtēts Latvijā esošais tiesību aizsardzības pagaidu līdzekļu regulējums šķīrējtiesas procesa laikā, veicot kā juridisko kontentanalīzi, tā divus empīriskus lauka pētījumus, lai izprastu gan šķīrējtiesas likumu veidotāju, gan šķīrējtiesu viedokļus. Darba noslēgumā doti ierosinājumi Latvijas regulējuma uzlabošanai, lai veicinātu Latvijas konkurētspēju starptautiskās komerciālās šķīrējtiesas procesu piesaistē. Šķīrējtiesa, šķīrējtiesas procesuālie līdzekļi

Application of interim and protective measures may help achieve goals of international commercial arbitration but their wide scope along with jurisdictional and procedural considerations may prove difficult to assess. Hence, the purpose of this dissertation is to provide an analysis of compatibility of security for costs order with the goals and aims of the arbitration process. Latvian law is assessed both from a theoretical standpoint and by conducting two empirical researches to evaluate the perception of international commercial arbitration and understanding about the need for the interim measures and security for costs in particular. Security for costs, arbitration
Security For Costs As Interim And Protective Measure In International Commercial Arbitration
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Juridiskā zinātne; Tiesību zinātne