A/S "Drogas" darbinieku integrēšana konkrētā amatā un apmācību projekta izstrāde. - Tilgale, Elīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir A/S „Drogas” darbinieku integrēšana konkrētā amatā un apmācību projekta izstrāde. Darba mērķis ir izvērtēt A/S „Drogas” apmācību sistēmā esošos procesus un noskaidrot konkrēta amata apgūšanā iesaistīto darbinieku viedokli par mācību kvalitāti. Pamatojoties uz gūtajiem rezultātiem, noteikt galvenos trūkumus vecāko pārdevēju – konsultantu apmācību procesā un piedāvāt iespējamo problēmas risinājumu. Lai noskaidrotu A/S „Drogas” darbinieku viedokli par apmācību organizēšanu vecākā pārdevēja – konsultanta amatam, tika aptaujāti 34 darbinieki. Lai sasniegtu darba mērķi, tika veikti sekojoši uzdevumi: •Piedāvātajā literatūrā izpētīti personālvadības procesu teorētiskie aspekti; •Sniegts ieskats A/S „Drogas” saimnieciskajā darbībā; •Raksturots un izvērtēts A/S „Drogas” darbinieku apmācību process; •Veikta uzņēmuma darbinieku anketēšanu; •Apkopoti iegūtie aptaujas rezultāti; •Piedāvāts iespējamais risinājums apmācību uzlabošanai konkrētā amatā; •Izdarīti secinājumus un izstrādāti priekšlikumi par A/S „Drogas” apmācību programmu un tās pilnveidošanu. Bakalaura darbā izstrādātas 4 nodaļas: •Teorētiskajā daļā izskatīti materiāli par personālvadības teorētiskiem aspektiem; •Prakstiskajā daļā analizēta uzņēmuma darbība, personāla apmācība un iespējas to uzlabot. Darba apjoms ir 65 lapas, darbā ievietoti 17 attēli un pievienots 1 pielikums.

Bachelor’s theme is Corporation „Drogas” training project development and integration of employees in specific position. The aim is to evaluate existing processes in „Drogas” training system and to clarify opinion of employees about the quality of training system. On the basis of the achieved results, identify the main shortcomings of the seller – consultants training process and to offer a possible solution to the problem. There was interviewed 34 employees of „Drogas” to find out their opinion about the organisation of training and development processes for the position of senior seller – consultant. In order to achieve the objective, the following tasks have been performed: •studied theoretical aspects of personnel management process in literature; •Given an insight into „Drogas” economic activities; •Described and assessed the training process of employees; •Interviewed empoyees •Summarized collected results of the survey; •Offered a possible solution to improve the training system for a specific position; •Made conclusions and proposals for „Drogas” training program and its development. This bachelor’s designed in 4 chapters: •In theoretical part examined materials on theoretical aspects of personnel management; •In research part analyzed company's activities, staff training and opportunities for improvement. The work consists of 65 pages, there are 17 figures posted in this work and created 1 attachment.
Corporation "Drogas" training project development and employee integration in specific position.
Keywords: Vadībzinātne; personāls; apmācība; integrēšana; attīstība