Uzņēmuma SIA “Pārdevēju Tilts” finansiālā stāvokļa novērtējums - Gladiševa, Anita (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir Uzņēmuma SIA “Pārdevēju Tilts” finansiālā stāvokļa novērtējums. Bakalaura darba mērķis ir - pamatojoties uz teorijas avotiem un finanšu pārskatiem, veikt uzņēmuma SIA “Pārdevēju Tilts” vairāku gadu finanšu pārskatu analīzi un izstrādāt ieteikumus uzņēmuma ekonomisko rādītāju uzlabošanai un maksātspējas saglabāšanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā darba autore apraksta finanšu analīzes būtību, mērķus, informācijas avotus un lietotājus, finanšu analīzes metodes un veidus, bankrota prognozēšanas teorētiskos aspektus. Otrajā nodaļā apskatīta uzņēmuma SIA “Pārdevēju Tilts” saimnieciskā darbība un veikta bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina horizontālā un vertikālā analīze. Trešajā nodaļā veikta uzņēmuma SIA “Pārdevēju Tilts” finanšu rādītāju analīze. Darbs sastāv no 58 lapām, 10 attēliem, 21 tabulām, 21 formulām, 29 izmantotās literatūras avotiem, 3 pielikumiem. Darba izstrādei izmantota LR likumdošana, zinātniskā un mācību literatūra, Lursoft datubāze, statistiskie dati un uzņēmuma finanšu pārskati. Atslēgvārdi: finanšu analīze, rentabilitāte, maksātspēja, likviditāte.

The Bachelor’s thesis topic is “Assessment of the Financial Position of LLC “Pārdevēju Tilts”. The aim of the Bachelor's work is to base on the source of theory and financial statements, to analyze the financial statements of LLC "Pārdevēju Tilts" for several years and to develop recommendations for improving the company's economic indicators and maintaining its solvency. The Bachelor thesis consists of three chapters. The nature, goals, sources and types of the first financial analysis, methods and types of financial analysis, theoretical aspects of predicting bankruptcy users. In the second chapter, the economic activity of LLC "Pārdevēju Tilts" and the horizontal and vertical analysis of the balance sheet and profit or loss calculation. In the third chapter, the financial indicators of LLC "Pārdevēju Tilts" were analyzed. The work consists of 58 pages, 10 images, 21 tables, 21 formulas, 29 sources of used literature, 3 appendices. The legislation of the Republic of Latvia, scientific and educational literature, the Lursoft database, statistical data and the company's financial reports were used for the development of the work. Keywords: financial analysis, profitability, solvency, liquidity.
The financial situation assessment of the company LLC "Pārdevēju Tilts"
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; rentabilitāte; maksātspēja; likviditāte