Akomodācijas objektīvo mērījumu un subjektīvu simptomu salīdzināšana skolas vecuma bērniem - Frišenbrūdere, Annija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 50 lapām, satur 16 attēlus, 11 tabulas un 42 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: noteikt akomodācijas problēmu izplatību skolēnu populācijā un akomodācijas simptomātikas sasaisti ar redzes slodzi. Pētījuma dati iegūti no 8657 bērniem akomodācijas viegluma pārbaudē. Paplašinātajās redzes pārbaudēs tika apskatīti 481 skolēns, vecumā no 7 līdz 19 gadiem. Metode: Redzes skrīninga datu statistiskā apstrāde Rezultāti: Akomodācijas viegluma procentuālais sadalījums dažādās vecuma grupās un akomodācijas objektīvo testu un simptomu sasaiste. Secinājumi: Ir statistiski būtiska atšķirība dažādās vecuma grupās. Nav atrasta saistība starp akomodācijas simptomiem un objektīvi noteiktajiem akomodācijas traucējumiem. Atslēgvārdi: akomodācija, subjektīvie simptomi, akomodācijas vieglums

Bachelor thesis is written in Latvian and consists of 50 pages; 16 figures, 11 tables and 42 references. Aim: to find accommodation problems between school age children and to find possible correlation to subjective symptoms with near work. Subjects: 8657 students were studied for accommodative facility test and 481 for comprehensive examination in the age of 6 to 19 years. Methods: Statistical analysis of data Results: Percentage distribution of accommodative facility in different age groups and correlation between subjective symptoms and objective measures of accommodation. Conclusion: There is statistically significant difference between various age groups. Correlation between symptoms and objective measures of accommodation has not been discovered. Key words: accommodation, accommodative facility, subjective symptoms
Comparison of objectively measured accommodation to subjective symptoms in school age children
Keywords: Fizika