Ģeometrisko konstrukciju uzdevumi 7.-9. klasei - Čīma, Beāte (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakaulaura darbā “Ģeometrisko konstrukciju uzdevumi 7.-9. klasei” tika apkopoti ģeometrisko konstrukciju uzdevumi atbilstoši katrai klašu grupai. Darbā apskatīta ģeometrisko konstrukciju uzdevumu vēsture, risināšanas gaita un dažādu lietotņu un lietojuma programmu apskats uzdevumu risināšanai . Tika izveidoti astoņi stundu plāni 7. klasei par konstrukciju uzdevumiem un pieci stundu plāni 8. un 9. klasei, kā arī izveidots zināšanu pārbaudes darbs katrai no klasēm ar vērtēšanu kritērijiem. Apkopoti anketēšanas rezultāti, kas iegūti aptaujājot matemātikas pedagogus. Darbs ieteicams matemātikas skolotājiem, kā palīglīdzeklis matemātikas stundām un fakultatīvām nodarbībām 7.-9. klasei. Izstrādāto darbu ir iespējams pielāgot arī vidusskolas klasēm un pat augstskolu studentiem, lai veicinātu izpratni par dažādām matemātikas tēmām. Atslēgas vārdi: Ģeometrija, ģeometriskā konstrukcija

Bachelor thesis “Compass and straightedge construction solving for 7th-9th grade students” contains compiled compass and straightedge ojectives according to each class. Introduction in Compass and straightedge constructions history, problem solving and use for applications and programms for problem solving. It was created eight lesson plans 7th grade and five lesson plans for 8th and 9th grade. And created aptitude tests for each of the classes with valuation criteria. Summarized survey results from a survey of mathematics teachers. Bachelor thesis recommended to mathematic teachers as a tool for mathematics lessons and optional lessons from 7-9th class. Elaboration can be adapted to the high school classes and even for university students to promote understanding about the different areas of mathematics. Keywords: Geometry, geometric constructions
Compass and straightedge construction solving for 7.-9. grade student
Keywords: Pedagoģija