Konteinerkravu tranzītpārvadājumi Latvijā - Lapsiņa, Zanda (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba nosaukums: „Konteinerkravu tranzītpārvadājumi Latvijā”. Šī darba mērķis ir izpētīt konteinerkravu tranzītpārvadājumus Latvijā, tā rezultātā atklāt pozitīvos momentus un trūkumus Latvijas tranzīta tirgū, kā arī izstrādāt priekšlikumus konteinerkravu tranzītpārvadājumu apjomu palielināšanai un Latvijas tranzīta tirgus attīstības veicināšanai. Darbā ir apskatīta tranzīta loma kopējā loģistikas koncepcijā, tranzītpārvadājumu novērtēšanas modeļi, tranzīta tirgus dalībnieki un konteinerkravas tranzītpārvadājumos. Detalizētāk analizēta Latvijas tranzīta tirgus un konteinerkravu apjomu dinamika laika posmā no 2004. – 2011. gadam. Darbā ir izmantotas sekojošas pētīšanas metodes: monogrāfiskā jeb aprakstošā metode, statistiskā datu analīzes metode, ekspertu metode, SVID analīze.Atslēgas vārdi: loģistika, tranzīta tirgus, konteinerkravas, transports, tirgus dalībnieki.

Work title: "Transit transporting of containers in Latvia." Aim of this work is to explore transit transporting of containers in Latvia, as a result to discover positive moments and disadvantages in Latvian transit market, as well as to develop proposals to increase the transit transporting amount of containers and Latvian transit market evolution facilitation. In work it is overviewed role of transit in overall concept of logistics, transit evaluation models, transit market participants and containers in transit transporting. Analysed in details Latvian transit market and dynamics of containers volume in between year 2004 - 2011. In work it is used following research methods: monographical or descriptive method, statistical data analysis method, expert method, SWOT analysis.Key words: logistics, transit market, containers, transport, market participants.
Transit transporting of containers in Latvia
Keywords: Ekonomika