"AutoIT" regresīvo testu kontroles sistēma - Rundāns, Ronalds (Latvijas Universitāte, 2017)
"AutoIT" regresīvo testu kontroles sistēma “AutoIt” regresīvo testu kontroles sistēmas mērķis ir aizstāt līdz šim manuāli veiktos testus ar automatizētu VID ASIS regresīvo testu scenāriju vadīšanas rīku, lai pārbaudītu VID ASIS funkcionalitāti pēc tā modificēšanas. Darba mērķi bija lietotāja saskarnes apakšprogrammas, funkciju bibliotēka untesta soļu funkciju izstrādāšana. Testu soļu funkcijas simulē lietotāja darbības VID ASIS vidē, uzrakstīt programmatūras kodu AutoIt valodā. Testa parametru vērtības, augstākas prioritātes testu vērtības, un testu žurnāla krājuma datus organizēt un glabāt MS Excel failu tabulās. Izstrādāta pirmā šāda rīka versija, kurā lietotājs saskarnē atlasa failu un darba lapu nosaukumus, kuru tabulās ir testu scenāriju dati, kas nosaka kādi testu soļi tiks izpildīti un kādas parametru vērtības tiks izmantotas testu soļu izpildīšanā.

"AutoIT" regression test control system "AutoIt" regression test control system is a developed automated testing tool made specific for ASIS functionality testing. Regression testing is useful technique after modifications are made. The main goals of this tool were to develop a user interface, making and using a function library, make test step functions, that simulate user command input in ASIS, write program code in AutoIt programming language. Test parameter values, higher priority test parameter values and test log data are stored and organized in MS Excel file tables. This is the first version of such tool, which can be user can select file and sheet names that determine the used test steps and test input data values in a specific test scenario. The user has to input all necessary values in tables and control tests from user interface.
"AutoIT" regression test control system
Keywords: Datorzinātne; AutoIt; ASIS; MS Excel; testu automatizācija; test automatization