Tūrisma un rekreācijas ekonomiskā ietekme Jūrmalas pilsētā - Elste, Signe (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba mērķis ir novērtēt tūrisma un rekreācijas ekonomisko ietekmi Jūrmalas pilsētā. Tūrisma nozarei ir nozīmīga loma teritorijas labklājības līmeņa paaugstināšanā, tādēļ tiek veikti dažādi pasākumi un kampaņas, lai piesaistītu ceļotājus. Darbā tika analizēts kāda loma tūrismam ir Jūrmalas pilsētas attīstībā, kas ir lielākais Latvijas kūrorts. Bakalaura darbā, ekonomiskās ietekmes novērtēšanai, tiek analizēti tādi rādītāji, kā nodarbinātība, nekustamā īpašuma cenas, izdevumi un ieņēmumi, ko dod tūrisms. Analizējot šos datus, tiek noteikts, kādu daļu no tā visa sastāda tūrisms. Rezultāti parāda, ka tūrismam ir samērā nozīmīga loma pilsētas attīstībā, jo gandrīz ¼ daļa no visiem nodarbinātajiem strādā šajā jomā. Tūrisma ieņēmumi Jūrmalas budžetā sastāda aptuveni 5%, savukārt, izdevumi apmēram 9% no kopējā budžeta. Atslēgas vārdi: Jūrmala, tūrisms, rekreācija, tūrisma ekonomiskā ietekme

The aim of the bachelor’s paper is to evaluate the economic impact of tourism and recreation in the city of Jurmala. Tourism plays an important role in raising welfare, this is why different events and campaigns are undertaken to attract travellers. In this paper the author researches the role of tourism in the development of Jurmala. Jurmala is the largest resort in Latvia. To evaluate the economic impact the author analyses employment rates, real estate prices, incomes and expenditures of tourism. By evaluating these data the author draws a conclusion about the importance of tourism and recreation. The results obtained show that tourism plays an important role in the development of Jurmala because almost ¼ of all working population is employed in this industry. Tourism income makes approximately 5% and expenditures circa 9% of total budget. Key words: Jurmala, tourism, recreation, tourism economic impact
The Economic Impact of Tourism and Recreation on the Development of Jurmala
Keywords: Ģeogrāfija