Cilvēkresursu attīstības prakse Latvijas pašvaldībās - Kvasova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba temats ir “Cilvēkresursu attīstības prakse Latvijas pašvaldībās”. Izpētes jautājums ir : kā Latvijas pašvaldībās notiek darbinieku rekrutācijas un kompetenču attīstīšanas process un kādas metodes pašvaldības šī mērķa sasniegšanai izmanto? Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kā dažādās Latvijas pašvaldībās notiek darbinieku rekrutācijas un prasmju, zināšanu un kompetenču attīstīšanas process, kādas metodes un instrumentus pašvaldības šī mērķa sasniegšanai izmanto. Lai sasniegtu mērķi, darbā tiks izmantota gadījumu analīze un veiktas ekspertintervijas pašvaldībās un pašvaldību darbinieku aptauja, lai varētu salīdzināt pašvaldību darbinieku un ekspertu viedokli par cilvēkresursu attīstību pašvaldībās.

Theme of the bachelor thesis is “Practice of HRD in Latvia municipalities”. Research question – how the process of employee recruitment and HRD is happening in Latvia municipalities and which methods municipalities use to achieve the objective? The aim of this research is to find out how in different Latvia municipalities are recruiting employees and how these municipalities are developing skills, knowledge and competences for they employees. Which methods and instruments they are using to achieve this objective. In order to get an answer to research question, author used case analysis and expert interviews and survey of employees from municipalities to compare employees and expert viewpoint about HRD. Key words : recruitment, municipality, human resources
Practice of HRD in Latvia municipalities
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Rekrutācija; Pašvaldība; Cilvēkresursi; Darbinieki