Valsts iestādes funkciju audita metodoloģija un tā veikšanas process Latvijā - Magone, Iveta (Latvijas Universitāte, 2010)
Anotācija Ivetas Magones promocijas darbs „Valsts iestādes funkciju audita metodoloģija un tā veikšanas process Latvijā” ir izstrādāts Latvijas Universitātes Ekonomikas un Vadības fakultātē, Publiskās pārvaldes katedrā laikā no 2004.gada līdz 2010.gadam. Promocijas darba pirmajā daļā ir sniegts vērtējums par valsts pārvaldes darbības novērtēšanu, galvenokārt akcentējot situāciju Latvijā. Sniegts izvērtējums par funkciju audita saistību ar lietderības audita veidu. Otrajā daļā ir sniegts funkciju audita kā viena no lietderības audita veidiem izvērtējums, kā rezultātā ir izstrādāta funkciju audita veikšanas metodoloģija. Trešajā daļā ir sniegts vērtējums par autores izstrādātās funkciju audita veikšanas metodoloģijas aprobāciju praksē divās valsts iestādēs. Ceturtajā daļā ir sniegts vērtējums par esošo situāciju Latvijā funkciju auditu veikšanas jomā un izvērtēta to veikšanas metodoloģija. Atslēgas vārdi: funkciju audits, funkciju audita metodoloģija, Latvija, lietderības audits, valsts pārvalde.

Annotation Iveta Magone's Promotion Paper "Public institution performance auditing methods and procedure in Latvia" was worked out in the Department of Public Management of the Faculty of Economics and Management of the University of Latvia at the period of 2004 to 2010. The first part of the Promotion Paper gives evaluation of the public management performance appraisal laying emphasis of the situation in Latvia. Screening of the performance audit relation with the efficiency audit form is provided. The second part presents screening of the performance audit as an efficiency audit form, which results in the development of the performance auditing methods. The third part presents a statement of approbation in two public institutions of the performance auditing methods worked out by the author. The fourth part gives estimation of the current situation in Latvia in the performance auditing and evaluation of the auditing methods. Key words: performance audit, performance auditing methods, Latvia, efficiency audit, public management.
Public institution performance auditing methods and procedure in Latvia
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vadībzinātne; Vadība un administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība