Identifikācijas modeļi Oļega Zolotova daiļradē. - Smale, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2015)
Šis pētnieciskais darbs ir veltīts fenomena «krievu diasporas literatūra» pētījumam. Darbā tiek identificēta un analizēta Latvijas krievu dzejnieka O.Zolotova poētikas specifika un identifikācijas modeļi. Analīzei tika izvēlēti dzejoļu krājuma «18. oktobris» poētiskie teksti. Pētījumā arī tiek aplūkotas problēmas, saistītās ar «krievu diasporas literatūra» definīciju un ar Latvijas krievu autoru identitātes veidošanas problēmām. Darbs ir paredzēts plašam lasītāju lokam, kurus interesē starpkultūru attiecību, literatūras un dzejas, kā arī socioloģijas un psiholoģijas jautājumi.

The aim of this research is devoted to phenomenon of «Russian literature of the Diaspora». In this research the specifity of poetry and the models of identification in the works of O.Zolotov are detected and analyzed. The material for analysis became poetic works of O.Zolotov presented in the collection of poems «October 18th». This research also discusses the problems associated with the definition of «Russian literature of Diaspora» and the Identity of Russian authors in Latvia. The research is aimed for wide range of readers, who are interested in questions about intercultural relations, literature, poetry, as well as Sociology and Psychology.
The Models of Identification in the Works of Oleg Zolotov.
Keywords: Filoloģija; диаспора; поэзия; Латвия; идентификация; пограничье