Saīsinājumu salikteņu lietojums rakstos par jaunuzņēmumiem - Ziemele, Agate (Latvijas Universitāte, 2021)
Mūsdienu uzņēmējdarbības vide pieprasa skaidru un precīzu valodu, tādēļ veiksmīgai komunikācijai ir būtiska nozīme uzņēmējdarbības panākumos un izaugsmē. Šī pētnieciskā darba mērķis ir izpētīt saīsinājumu lietošanu 40 rakstos par jaunuzņēmumiem un to izmantošanas iemesliem. Lai sasniegtu mērķi un atbildētu uz pētnieciskā darba jautājumiem, tika izmantota kvantitatīvā un kvalitatīvā pētnieciskā metode. Pētījuma rezultāti liecina, ka visbiežāk rakstos par jaunuzņēmumiem tiek izmantoti iniciālismi. Tika secināts, ka saīsinājumu salikteņu izmantošanas mērķis rakstos par jaunuzņēmumiem ir aizstāt garus nosaukumus un frāzes, samazināt lasīšanas laiku un ietaupīt vietu rakstos.

A modern business environment requires clear and precise language; therefore, well-established communication is essential for the success and growth of the business. The aim of this research is to investigate the use of abbreviations in 40 articles on start-ups and the reasons for their use. Quantitative and qualitative research methods were used to achieve the goal and answer the research questions. The results of the research show that initialisms are the most frequently used in articles on start-ups. It was concluded that the purpose of using abbreviations in articles about start-ups is to substitute long names and phrases, reduce reading time and save space in articles.
Use of Abbreviations in Articles on Start-ups
Keywords: Valodniecība; word-formation; abbreviations; initialisms; acronyms; start-ups