Politiskās socializācijas attīstības veicināšana vidējās izglītības iestādēs - Zīle, Edīte (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir politiskās socializācijas attīstības veicināšana vidējās izglītības iestādēs. Pētījuma mērķi ir: 1.Politiskās socializācijas koncepta analīze uzsverot politiskās izglītības un vidējās izglītības iestādes kā socializācijas aģenta nozīmi tajā. 2.Pārbaudīt hipotēzi¬ – politiskās socializācijas attīstību Latvijā var veicināt politisko procesu izskaidrošana vidusskolās. Pētījuma rezultāti norāda, ka skolēni, kuri vidējās izglītības iestādēs apgūst mācību priekšmetu Politika un tiesības, ir politiski izglītotāki, un to viedoklis ir pozitīvāks attiecībā pret demokrātiskas valsts vērtībām, kas līdz ar to veicina politiskās socializācijas attīstību Latvijā. Atslēgvārdi: Politiskā socializācija, politiskā izglītība, demokrātija politiskā kultūra, skola

The topic of this Bachelor thesis is facilitating the development of political socialization in secondary education. The main research goals are: 1)To analyze the concept of political socialization, by highlighting the importance of political education and the meaning of secondary education as an important agent of socialization in it. 2)To test a hypothesis, that the development of political socialization in Latvia could be facilitated by explaining the main political processes in the secondary schools. Research results have shown that students who are studying politics at secondary schools are more politically educated and more positive in relation to values of democratic society that facilitates the development of political socialization. Key concepts: Political socialization, political education, democracy, political culture
Facilitating the development of political socialization in secondary education
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)