Trīsgadīgu bērnu pirkstu sīkās motorikas attīstības sekmēšana darbībās ar tekstilmateriāliem - Blunava, Santa (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autore: Santa Blunava. Kvalifikācijas darba nosaukums: “Trīsgadīgu bērnu pirkstu sīkās motorikas attīstības sekmēšana darbībās ar tekstilmateriāliem”. Pētījuma mērķis: Teorētiski pamatot un empīriski pārbaudīt, kā darbā ar tekstilmateriāliem pirmsskolā sekmējama trīsgadīgu bērnu pirkstu sīkā motorika. Kvalifikācijas darba teorijas daļā apkopotas atziņas par pirkstu sīkās motorikas nozīmīgumu bērna vispārējā attīstībā. Empīriskajā daļā veikts pētījums par trīsgadīgu bērnu pirkstu sīkās motorikas attīstības sekmēšanu darbībās ar tekstilmateriāliem. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām un astoņām apakšnodaļām, secinājumiem. Kvalifikācijas darbā ietverti 26 attēli un 8 tabulas, izmantoti 29 literatūras un citi avoti. Darba apjoms ir 39 lappuses. Atslēgvārdi: pirkstu sīkā motorika, tekstilmateriāli, dzija, trīsgadīgs bērns, pirmsskola.

Author of the work: Santa Blunava. The title of the qualification paper is” The promotion of fine motor skills development in three-year-old children through activities involving textile materials”. Title of the Qualification Thesis: “Promotion of Fine Motor Skills Development in Three-Year-Old Children through Activities with Textile Materials”. Objective of the Study: To theoretically substantiate and empirically test the possibilities of promoting the development of fine motor skills in the fingers of three-year-old children through activities with textile materials. In the theoretical part of the qualification thesis, the significance of fine motor skills in the fingers for a child's overall development is summarized. In the empirical part, a study on the promotion of fine motor skills in the fingers of three-year-old children through activities with textile materials is conducted. The qualification thesis consists of an introduction, three chapters un seven subchapters, conclusions. The work includes 26 images and 8 tables, and uses 29 literature and other sources. The total volume of the work is 39 pages. Keywords: fine motor skills in fingers, textile materials, yarn, three-year-old, preschool.
The promotion of fine motor skills development in three-year- old children through activities involving textile materials
Keywords: Izglītības zinātnes; pirkstu sīkā motorika; tekstilmateriāli; dzija; trīsgadīgs bērns; pirmsskola