Nodokļu ieņēmumu palielināšanas iespējas valsts budžetā - Zariņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba „Nodokļu ieņēmumu palielināšanas iespējas valsts budžetā” mērķis ir nodokļu palielināšanas iespējas valsts budžetā, samazinot ēnu ekonomiku. Darba mērķa sasniegšanai, darba autore veica Latvijas Republikas nodokļus sistēmas izpēti un analīzi no 2011. Līdz 2014. gadam. Nodokļiem ir liela loma valsts attīstībā un saimnieciskajā darbībā. Neviena valsts nav iedomājama bez nodokļus sistēmas, jo ar nodokļu iekasēšanas palīdzību tiek kontrolēta valsts brīvo līdzekļu piesaiste. Lai sasniegtu darba mērī, darba autore Iepazinās ar teorētisko bāzi, izpētīja nodokļu funkcionēšanas būtību, izpētīja un izanalizēja tiešo un netiešo nodokļu budžeta ieņēmumus Latvijā, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus budžeta nodokļu ieņēmu palielināšanai. Atslēgas vārdi: nodokļi, nodokļu ieņēmumi, nodokļu ieņēmumi valsts budžetā

The aim of Bachelor thesis - "Tax revenue-increasing opportunities for the state budget", is to increase opportunities for tax to the state budget, reducing the gray economy. To achieve the objective, the author conducted a Latvian tax system research and analysis from 2011 to 2014. Taxes have a major role in the country's development and economic activity. No country is unthinkable without the tax system, because with the help of tax collection is controlled by the state free fundraising. In order to achieve the measurement, the author got acquainted with the theoretical basis of tax studied the functioning of nature, explored and analyzed the direct and indirect tax budget revenues Latvian, draw conclusions and develop proposals for the budget increase in tax revenues. Keywords: taxes, tax revenues, tax revenues to the state budget
Tax revenue-increasing opportunities for the state budget
Keywords: Ekonomika; nodokļi; nodokļu ieņēmumi; nodokļu ieņēmumi valsts budžetā; nodokļu ieņēmumu palielināšanas iespējas