SIA "Fristar" finanšu analīze un novērtēšana - Maričeva, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarbs “Uzņēmuma SIA “Fristar” finanšu analīze un to novērtējums” tika izstrādāts 2013.gadā. Diplomdarba mērķis ir uz saimnieciskās darbības analīzes pamata izvērtēt esošo informāciju, izstrādāt ieteikumus uzņēmuma SIA „Fristar” finansiālā stāvokļa uzlabošanai un tālākai attīstībai. Teorētiskajā daļā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti. Praktiskajā daļā autore veica uzņēmuma SIA ”Fristar” finanšu analīzi par 2009., 2010. un 2011. gadu, analizējot bilances struktūru un dažādu radītāju izmaiņas, cēloņus un tendences, novērtējot likviditāti, aktivitāti, rentabilitāti. Analītiskajā daļā autore piedāvā savus ieteikumus esošas situācijas uzlabošanai un izstrādā attīstības perspektīvu iespējas. Diplomdarba apjoms ir 71 lapaspuses, tas sastāv no 4 daļām, 5 attēliem, 29 tabulām, 20 formulām un 8 pielikumiem. Atslēgvārdi: 1)finanšu analīze; 2)rādītāji; 3)finanšu pārskats; 4)koeficienti.

Diploma thesis " Financial analysis and evaluation of enterprise “Fristar”" done in 2013. Aim of diploma thesis is to assess analyse of current information of economic activity and to formulate recomendations for company „Fristar” to improve financial situation and further development. In theoretical part discussed theoretical aspects of financial analyse. In practical part diploma thesis author did company`s „Fristar” financial analyse about 2009, 2010 and 2011, by rating company`s liquidity, activity, profitability, anticipation and analyzing structure of balance sheet and changes, causes and tendencies of scores. In analytical part author gives her own suggestions to improve current situation and formulates opportunities of perspective development. Diploma thesis is on 71 pages and it have 4 parts, 5 picture, 29 tables, 20 formulas and 8 annexes. Key words: 1)financial analyse; 2)scores; 3)financial overview; 4)coefficents.
Financial analysis and evaluation of enterprise "Fristar"
Keywords: Ekonomika