Redzes asuma uzlabošanas treniņi - Leontjeva, Marina (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 33 lappusēm. Darbs satur 18 attēlus, 1 tabulu un 32 atsauces uz literatūras avotiem. Pazemināts redzes asums ietekmē dzīves kvalitāti un, neskatoties uz to, ka ir daudzi korekcijas veidi (brilles, kontaktlēcas, refraktīvā ķirurģija), cilvēkiem allaž gribējās uzlabot redzes asumu neizmantojot nekādus korekcijas līdzekļus. Šajā darbā ir apskatītas dažādas redzes asuma uzlabošanas metodes. Mērķis: novērtēt, cik daudz 2 mēnešu laikā var uzlabot redzes asumu ar vienkāršiem optotipiem – Landolta gredzeniem. Metode: 13 dalībniekiem 2 mēnešu laikā regulāri tika mērīts redzes asums izmantojot FrACT programmu un katras sesijas vidējais rezultāts tika pierakstīts. Rezultāti: 6 dalībniekiem redzes asums vidēji uzlabojas par 1,3 ETDRS tipa tabulas līnijām. Atslēgvārdi: uztveres mācīšanās; smadzeņu plasticitāte; redzes asuma uzlabošana; Beitsa metode; NeuroVision; FrACT.

The Bachelor Thesis is written in Latvian, contains 33 printed pages, 18 figures, 1 table and 32 references to other works. Low visual acuity affects quality of life. Of course, glasses, contact lenses and refractive surgery can resolve this problem, but most of people with low visual acuity would like to improve vision without correction. In this study will be researched possibilities of visual acuity improvement using program for visual acuity assessment. Purpose: research how much will change visual acuity after 2 months of training using simple optotypes – Landolt C. Method: 13 subjects underwent 2 months long visual training – each week their visual acuity was assessed using FrACT program. Mean visual acuity of each session was recorded. Results: 6 subjects achieved visual acuity improvement of 1.3 logMAR lines. Key words: perceptual learning; brain plasticity; visual acuity improving; Baits method; NeuroVision; FrACT.
Trainings for improvement of visual acuity
Keywords: Fizika