Bērna aprūpe pirmajās 24 stundās pēc stacionēšanās - Memmēna, Karīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs „Bērna aprūpe pirmajās 24stundās pēc stacionēšanās” izstrādāts laikā no 2008.gada 1.janvāra līdz 1.maijam. Darba mērķis: izpētīt un analizēt aprūpes vajadzības pirmajās 24 stundās pēc stacionēšanās, pamatojoties uz bērna attīstības posmiem. Darbā analizēta zinātniskā literatūra par bērna attīstības posmiem, un aprūpes vajadzībām pirmajās stundās pēc stacionēšanās. Izmantojot kvalitatīvo pētniecības metodi tika aptaujāti 17 vecāki, kuru bērni saņēmuši aprūpi stacionārā, un kvantitatīvo pētniecības metodi - aptaujātas 115 pediatrijā praktizējošas māsas. Pētījuma gaitā pierādīta hipotēze, ka bērna piemērošanās stacionāra apstākļiem pirmajās 24stundās pēc stacionēšanās veicina tuvinieku un aprūpes personāla pozitīva mijiedarbība radītā vidē. Darbs sastāv no 6 nodaļām, 76 lpp.,18,att.,15tab. Izmantoti 66 literatūras avoti. Atslēgvārdi: vide, hospitalizācija, aprūpe, stresos

This diploma paper is called „The care of a child twenty-four hours after stationing”. The aim of the diploma paper is to investigate and analyse the necessities of care twenty-four hours after stationing to repose on periods of developing a child. The subject of the research are periods of developing a child and medical care in the first hours after coming to the hospital. The author of the research has used the method of qualitative investigation and has interviewed seventeen parents. With the help of the qualitative method has interviewed a hundred and fifteen nurses. The hypothesis that good mutual relations between medical personnel and parents helps a child adapt oneself is proven. The diploma paper consists of six parts – theoretical discussions and practical research. The diploma paper consists of 76 pages, 66 units of sources, 15 diagrams and 18 supplements. The key words: surroundings, hospitalization, care, stress.
The care of a child twenty- four hours after stationing
Keywords: Medicīna