Fonētiskās un grafēmiskās grūtības spāņu vācu filoloģijas studentiem - Aišpure, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā tiek aplūkotas fonētiskās un grafēmātiskās grūtības spāņu vācu filoloģijas studentiem. Darba mērķis, ar aptaujas palīdzību, ir noskaidrot, kādas grūtības konkrētu burtu un burtu kombināciju realizēšanā ir novērojamas spāņu vācu filoloģijas studentiem Mursijas Universitātē Spānija, un, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, izstrādāt jaunu mācību metodi, kas varētu palīdzēt šo problēmu risināšanā. No iegūtajiem rezultātiem tika noteiktas galvenās izrunas problēmu zonas un tika secināts, ka galvenais iemesls šajām fonētiskajām un grafēmiskajām grūtībām ir spāņu valodas interference, kas būtiski ietekmē izrunu vācu valodā. Darbā iegūtie rezultāti var tikt pielietoti arī Latvijā, jo ,ar Eramsus + programmas palīdzību, spāņu vācu filoloģijas studentiem tiek dota iespēja apmklēt vācu valodas nordarbības Latvjas Universitātē, kurās pasniedzēji var izmatot šajā darbā iegūtos rezultātus. Atslēgvārdi: fonētika, izruna, vācu valoda, interference, spāņu valoda, kontrastīva analīze

In this bachelor’s thesis phonetic and graphemic difficulties for Spanish German philology students are studied. The goal is to find out through survey what difficulties are encountered by Spanish German philology students in realisation of certain letters and letter combination at the University of Murcia in Spain and, based on the obtain results, to develop a new teaching method that would help solving these problems. From the obtained results the main problems of pronunciation were determined, and it was concluded that the main reason for the phonetic and graphemic difficulties was the interreference of the Spanish that significantly influenced the pronunciation in German. After reviewing the theory and analysing the results, an alternative method was developed that could improve the teaching of pronunciation to Spanish students. The results obtained in the research can also be applied in Latvia because Spanish German students, with the help of Erasmus + program, are given the opportunity to attend German classes at the University of Latvia in which the lecturers can use the results obtained in this paper. Keywords: phonetics, pronunciation, German, interference, Spanish, contrastive analysis
Phonetic and graphematic difficulties for Spanish German philology students
Keywords: Valodniecība; fonētika; izruna; vācu valoda; interference; spāņu valoda