Motivācijas īpatnības kokapstrādes uzņēmumos Mazsalacas novadā. - Plūmane, Karīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Katra uzņēmuma vadītāja interesēs ir, lai darbinieki uzņēmumā strādātu ilglaicīgi un sniegtu labus rezultātus. Lai darbiniekiem būtu ilgstoša interese par darbu un tie gūtu gandarījumu par paveikto, regulāri ir nepieciešami jauni stimuli, kuri papildinātu tos iemeslus, kuru dēļ darbinieki izvēlējās konkrēto uzņēmumu. Lielākā daļa kokapstrādes uzņēmumu Latvijā un Eiropas Savienībā atrodas reģionos, kur iedzīvotāju skaits samazinās, tādēļ uzņēmumu vadītājiem svarīgi veicināt darbinieku motivāciju. Darba mērķis: izpētīt un izanalizēt divu lielāko Mazsalacas novada kokapstrādes uzņēmumu darbinieku motivāciju, lai izstrādātu ieteikumus uzņēmumu vadībai darbinieku motivācijas veicināšanai. SIA „ZVZ” un SIA „Eglītes mežs” ir divi lielākie darba devēji Mazsalacas novadā, kuriem ir darbinieku motivēšanas pasākumi, tomēr autore iesaka uzlabot darba vidi un novērtēt darbiniekus. Darbā izmantoti 16 attēli, 8 tabulas un 32 avoti.

Each business manager is interested in that the employees in work in long term the company and provide good working results. For employees of company to have long - term interest in work and could gain satisfaction about accomplishment, it is necessary regularly make new incentives who fulfill reasons why employees chose exact company. Most of companies of sawmill industry in Latvia and European Union are in the country, where population is decreasing, so it is necessary for managers of companies to raise motivation of employees. Purpose: to explore and analyze motivation of two major companies of sawmill industry in region of Mazsalaca, to develop recommendations management of companies to promote motivation of employees. Ltd. „ZVZ” and Ltd. „Eglītes mežs” are two major companies of sawmill industry in region of Mazsalaca which has motivation measures, but author proposes to improve work environment and evaluate employees. The study uses 16 images, 8 tables and 32 sources.
Peculiarities of motivation of sawmill industry in region of Mazsalaca.
Keywords: Vadībzinātne; Motivācija; Kokapstrāde; Darbinieki; Uzņēmumi