Kārļzemnieku medību pils apkārtnes mežu teritorijas piemērotība rekreācijai Inčukalna pagastā - Mīlgrāve, Gune (Latvijas Universitāte, 2019)
Rekreācija ir viens no daudzajiem ekosistēmu pakalpojumiem, kura uzdevums ir sniegt pilnvērtīgas atpūtas iespējas, tādejādi uzlabojot cilvēka fizisko un mentālo veselību, šādas rekreācijas iespējas nodrošina arī meža ekosistēma, tāpēc nozīmīgi ir izpētīt meža rekreācijas potenciālu. Kārļzemnieku jeb Inčukalna medību pils atrodas Gaujas kreisajā krastā Inčukalna pagastā. Gaujas senleja ar savām gleznainajām ainavām jau izsenis ir Latvijā labi zināma rekreācijas vieta. Vairāk pazīstamas un lielāku popularitāti ir ieguvušas tādas vietas kā Sigulda un Turaida, pēdējā laikā arī Līgatne. Kārļzemnieku medību pils potenciāls līdz šim ir maz pētīts, tāpēc ir vērts noskaidrot tās rekreācijas iespējas. Maģistra darbā „Kārļzemnieku medību pils apkārtnes meža teritorijas piemērotība rekreācijai Inčukalna pagastā”. Pētīta Inčukalna medību pilij pieguļošās meža teritorijas atbilstība rekreācijai, izvērtējot dažādus faktorus, piemēram, dabas un kultūrvēstures vērtības, kā arī piekļūšanu nozīmīgiem rekreācijas objektiem, to infrastruktūru. Maģistra darbs satur: 3 nodaļas, 73 lappuses, 25 attēlus, 7 tabulas, 8 pielikumus

Recreation as one of the ecosystem services provides improvement in the physical and mental health of a person through recreational activities. Such recreational services are also provided by the forest ecosystem, so it is important to researched the potential of forest recreation. Karlzemnieku hunting castle is located on the left bank of river Gauja in Incukalns parish. Gauja with its picturesque landscapes has long been known as a recreational place in Latvia, but most popularity have gained such places as Sigulda, Turaida. That is why it is worthwhile to find out the potential of Karlzemnieki for recreation. In the master's thesis „Forest suitability for recreation at Karlzemnieki hunting castle area in Incukalns parish” forest area’s suitability for recreation around Karlzemnieku hunting castle is researched. Various factors are evaluated, such as values of nature and cultural history, as well as access to important recreational facilities and their infrastructures. Master’s thesis consists of 3 parts, 73 pages, 25 images, 7 tables, 8 appendixes
Forest suitability for recreation at Karlzemnieki hunting castle area in Incukalns parish
Keywords: Vides zinātne; rekreācija mežā; Kārļzemnieku medību pils; Inčukalna Velnala; rekreācijas nozīme