Uzņēmumu kreditēšanas iespējas un perspektīves Latvijā - Zomerovska, Agnese (Latvijas Universitāte, 2007)
Attīstoties uzņēmējdarbībai, ne vienmēr nepieciešamos līdzekļus ir iespējams atrast uzņēmuma iekšienē. Tādēļ nepieciešams zināt, kādas ir kreditēšanas sniegtās iespējas Latvijā šobrīd un kādas varētu būt kreditēšanas iespējas tuvākajā nākotnē. Bakalaura darba mērķis ir veikt uzņēmuma kredītspējas analīzi, kā arī novērtēt uzņēmumu kreditēšanas iespējas un perspektīvas Latvijā. Pētnieciskais darbs sastāv no četrām daļām. Darba 1. nodaļā apskatīta kreditēšanas būtība un kredītu veidi. 2. nodaļā aplūkoti uzņēmuma kredītspējas analīzes teorētiskie aspekti. 3. nodaļā sniegts vispārējs ieskats kreditēšanas tirgū Latvijā. 4. nodaļā veikta uzņēmuma A/s „Saldus mežrūpniecība” kredītspējas analīze. Atslēgvārdi: kredīts, likviditāte, finansēšana, kredītspēja, kreditēšanas tirgus, faktorings, līzings.

Due to the development of business a growing number of enterprises have a necessity to acquire new up-to-date capital assets, to update existing production equipment, to adjust new standards. The aim of the Bachelor’s Paper is to analyse creditworthiness of this enterprise, as well as to assess possibilities and perspectives of enterprise creditworthiness in Latvia. The Paper consists of four parts. The first part presents the review of the essence of crediting and kinds of credits. The second part includes the theoretical aspects of the analysis of enterprise worthiness. The third part presents a general review of crediting market in Latvia. The fourth part includes the analysis of worthiness of the joint-stock company Saldus mezrupnieciba. Key words: credit, liquidity, financing, worthiness, crediting market, factoring, leasing.
The opportunities and perspectives of lending at enterprise in Latvia
Keywords: Ekonomika