Uzņēmējdarbības iekšējo un ārējo faktoru analīze uzņēmumā A/S “Fēnikss”. - Drulle, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2022)
Akciju sabiedrība “Fēnikss” (turpmāk – A/S “Fēnikss”) nodarbojas ar mazumtirdzniecību, nekustamo īpašumu iznomāšanu un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. Bakalaura darbā uzmanība tiks koncentrēta uz uzņēmuma mazumtirdzniecības nozari. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt ārējās un iekšējās vides faktoru ietekmi uz A/S “Fēnikss” uzņēmējdarbību, identificēt riskus un izstrādāt priekšlikumus to mazināšanai un turpmākās darbības pilnveidošanai. Bakalaura darba laikā autors analizēs A/S “Fēnikss” iekšējās, un ārējās vides faktorus, izmantojot SVID analīzi, noteiks uzņēmuma vājās un stiprās puses, kā arī tā iespējas un draudus. Pamatojoties uz iegūtajiem datiem, autors konstatēs riskus, kas tiks analizēti, izvirzot secinājumus un priekšlikumus, kas tiks nodoti uzņēmuma vadībai. Darba ietvaros tiks izmantota arī anketēšanas metode, kurā intervēti A/S “Fēnikss” darbinieki, lai noskaidrotu kā darbinieki jūtas darba vietā, vai ir apmierināti ar darba kārtību.

Joint-stock company “Fenikss” (hereinafter - A / S “Fenikss”) is engaged in retail trade, real estate rental, and provision of catering services. This bachelor's thesis will focus on the company's retail industry. The bachelor's thesis aims to assess the impact of external and internal environmental factors on JSC “Fenikss” business to identify risks and develop proposals for their mitigation and improvement. During the bachelor's thesis, the author will analyze the internal and external environmental factors of JSC "Fenikss", using SWOT analysis to determine the company's strengths and weaknesses and its opportunities and threats. Based on the obtained data, the author will identify the risks, which will be analyzed, drawing conclusions and proposals, which will be passed on to the company's management. Within the framework of the work, a questionnaire method will also be used, in which the employees of A/S “Fēnikss” are interviewed to find out how the employees feel at work or are satisfied with the agenda.
Analys is of internal and external business environment factors in JSC “Fēnikss”.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Riski; Iekšējā un ārējā vide; SVID analīze; Konkurētspēja; Risku analīze