SIA "Kāpieni 96" finanšu analīze - Rence, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2020)
Finanšu pārskatu analīze palīdz uzņēmuma īpašniekiem, darbiniekiem un citiem interesentiem izvērtēt dažādus uzņēmējdarbības aspektus, laicīgi noteikt rādītājus, kurus nepieciešams uzlabot. Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz attiecīgo teorētisko informācijas avotu izpēti un SIA “Kāpieni 96” finanšu analīzi, izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai. Analizējot SIA “Kāpieni 96” finanšu analīzes rezultātus autore secina, ka uzņēmumam ir daudz aizņēmumu un saistības, kā arī nepietiek līdzekļi, lai tās dzēstu. SIA “Kāpieni 96” apgrozījumam ir tendence samazināties. Uzņēmums 2018. un 2019. gadu noslēdzis ar zaudējumiem un tā bankrota iespējamība ir augsta. Aptuveni puse no namdaru un galdniecības izstrādājumu ražošanas nozares uzņēmumiem strādā ar zaudējumiem.

Financial statement analysis helps business owners, employees and other interested parties to evaluate various aspects of business, to identify the indicators that has to be improved. The aim of the diploma is based on theoretical information sources and SIA "Kāpieni 96" financial analysis, make suggestions to improve company’s performance. Analyzing the results of the financial analysis of SIA “Kāpieni 96”, the author concludes that the company has a lot of loans and liabilities, as well as insufficient funds to repay them. The turnover of SIA “Kāpieni 96” tends to decrease. The company in 2018 and 2019 were not profitable and the probability of its bankruptcy is high. About half of the carpentry and joinery production industry are operating at a loss.
SIA "Kāpieni 96" financial analysis
Keywords: Ekonomika; Finanšu analīze; Likviditāte; Maksātspēja; Aprite; Rentabilitāte