Finanšu rādītāji un to analīze uzņēmumā SIA "STOCKMANN" - Malkeviča, Eva (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt finansiālo situāciju SIA „Stockmann” (2008.-2011.), pamatojoties uz aprēķinātajiem finanšu darbības rādītājiem, analizējot iegūtos rezultātus un vispārējās ekonomiskās situācijas ietekmi uz tiem, izvirzot priekšlikumus uzņēmuma vadībai uzņēmējdarbības veicināšanai un uzlabošanai. Darba gaitā, izmantojot matemātisko, rezultātu salīdzināšanas metodi, finanšu pārskatu un horizontālo analīzi, tika secināts, ka ekonomikas recesija valstī ir atstājusi iespaidu uz uzņēmuma darbības rādītājiem, taču tas joprojām, ir viens no Latvijas mazumtirdzniecības tirgus lielākajiem dalībniekiem, piedāvājot kvalitatīvu produkciju apvienojumā ar augstu apkalpošanas līmeni. Bakalaura darba apjoms ir 71 lpp un tas sastāv no ievada, 4 nodaļām ar 12 apakšnodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avota sarakstu un 6 pielikumiem. Atslēgas vārdi: finanšu rādītāji, analīze, novērtējums, finanšu analīzes rādītāji.

The aim of the bachelors thesis is to do research on the financial situation of „Stockmann” Ltd. (2008.-2011.) based on calculated financial ratios and by analysing their results and the influence of economic situation on the financial performance of the company. The author also gives several proposals for management of „Stockmann” Ltd. on how to improve their business. The main conclusion during the research, which was done by using the mathematical method, the result comparison method, horizontal analysis and the financial statements, is that the economic recession in the country had an impact on „Stockmann” Ltd., but despite of it, the company still is the one of the biggest players in retail market by offering quality products combined whit high level of service. Thesis consist of 71 page, an introduction, 4 chapters whit 12 subchapters, conclusions, proposals, bibliography and source list and 6 appendices. The keywords: financial ratio, analysis, evaluation, financial analysis ratios.
Analysis of financial indicators of company "STOCKMANN" Ltd.
Keywords: Ekonomika