Jauni viedie materiāli veidoti uz polipropilēna kompozīciju bāzes - Savicka, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā novērtēta optimālā šķērssaistīšanās promotora bifenola - A - dimetakrilāta koncentrācija izotaktiska polipropilēna kompozītmateriālos pēc makromolekulu sazarotības un jonizējošā starojuma ietekmes uz kompozītmateriālu mehāniskajām un struktūras īpašībām pie 25 un 50 kGy absorbētajām dozām. Izvērtēta multislāņu oglekļa nonocaurulīšu koncentrācijas ietekme uz radiācijķīmiski modificētu izotaktiska polipropilēna kompozītmateriālu stiepes deformāciju un termonosēdīpašībām. Kompozītmateriālu struktūras un mehāniskās īpašības raksturotas ar DSK, FTIS, gelfrakcijas un termomehānisko analīzi, un stiprības - deformācijas īpašību novērtējumu stiepē.

In the frameworks of thesis the optimal concentration of crosslinking promoter Bisphenol a dimethacrylate in isotactic polypropylene nanocomposites according to branching of macromolecules and influence of ionizing radiation on mechanical and structural properties of composites at 25 and 50 kGy absorbed doses has been evaluated. The effect of concentration of multiwalled carbon nanotubes on tensile deformation and thermosetting properties of radiation induced crosslinking in isotactic polypropylene was evaluated. Structural and mechanical properties of composite materials were evaluated with DSC, FTIR, gelfraction, thermomechanical analysis and evaluation of stress-strain properties
New smart materials based on polypropylene compositions
Keywords: Ķīmija