Hipotekārās kreditēšanas attīstības iespējas Latvijā - Poriete, Evija (Latvijas Universitāte, 2007)
Latvijā jau vairākus gadus hipotekārais kredīts ir viens no populārākajiem banku pakalpojumiem. Tas dominē ne tikai atsevišķos komercbanku kredītportfeļos, bet arī kopējā Latvijas banku kredītportfelī. Darba mērķis ir pētīt hipotekārās kreditēšanas attīstības problēmas Latvijā un izstrādāt to iespējamos risinājumus. Autore darbā ir secinājusi, ka hipotekārās kreditēšanas attīstība Latvijā ir ļoti strauja, taču tai vēl ir attīstības perspektīvas. Galvenie priekšlikumi ir šādi: Latvijā nepieciešams attīstīt ķīlu zīmju emisiju, izstrādāt efektīvas regulējošās sviras, nostiprināt hipotekārās kreditēšanas likumdošanas bāzi, kā arī turpināt valdības galvojumu programmu izpildi. Šobrīd viens no galvenajiem Latvijas uzdevumiem hipotekārās kreditēšanas jomā ir radīt drošu vidi tās turpmākai attīstībai, novēršot iespējamos draudus banku sektoram un ekonomikai.

Recently mortage loan is one of the most popular banking services in Latvia. It prevails in separate banks' credit portfolios and in overall credit portfolio of Latvian commercial banks. The aim of the bachelor’s paper is to research development problems of mortage lending in Latvia and deliver possible solutions. The author has concluded that development of mortage lending in Latvia is rather rapid but there are still probable development possibilities. The main proposals of the paper is: it is necessary to develop market of mortage bonds in Latvia, deliver efficient restrictive tools, create appropriate legislation and continue government support programmes. At the moment one of the main tasks of Latvia for mortage lending is to create safe environment for its development, preventing possible menace for banking sector and economics.
Development Possibilities for Mortage Lending in Latvia
Keywords: Ekonomika