Fondēto pensiju analīze - Strādere, Rebeka (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Fondēto pensiju analīze”. Darba mērķis ir veikt analīzi par iedzīvotāju aktivitāti piedaloties fondēto pensiju uzkrājumu veidošanā un uz analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus šīs nozares pilnveidošanai. Galvenie darba uzdevumi ir: Balstoties uz zinātnisko literatūru, izpētīt pensijas sistēmas būtību, vēsturi un tās nepieciešamību. Pētīt un analizēt valsts fondēto un privāto pensiju plānu darbību, pamatojoties uz zinātnisko literatūru un statistisko datu analīzi. Izstrādāt priekšlikumus nozares pilnveidošanai ar mērķi veicināt iedzīvotāju līdzdalību pensiju uzkrājumu veidošanā. Izstrādājot bakalaura darbu, tika nonākts pie atziņas, ka , lai uzlabotu situāciju pensiju sistēmā, nepieciešams piedalīties visos pensiju līmeņos, kā arī veicināt iedzīvotāju ieinteresētību iesaistīties savas pensijas uzkrāšanā. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām, 68 lappusēm, 1 tabulas, 39 attēliem un zinātniskās literatūras un atsauču avotu skaits ir 36.

Bachelor's theme is "Funded pension analysis". Its main aim is to analyze the activity of the population participating in the funded pension provisioning and develop proposals for improvement of this sector. The main tasks are: Based on the scientific literature, explore the essential of the pension system, also its history and necessity. To study and analyze the state-funded and private pension plan performance based on scientific literature and statistical data analysis. To develop proposals for the improvement of the sector in order to promote citizens' participation in pension making accruals. Developing bachelor work, it was arrived at conclusion that in order to improve the situation in the pension system, it is necessary to participate in all pension pillars, as well as to promote citizens' interest to engage in their pension accumulation. Thesis consists of 3 chapters, 68 pages, 1 table, 39 pictures and scientific literature and references of the source of the 36.
Funded pension analysis
Keywords: Ekonomika; pensijas sistēma; dalībnieku skaits; pensiju plāns; trīs līmeņu sistēma