Ātro kredītu sistēma Latvijā un tās ietekme uz aizņēmējiem - Statkuss, Roberts (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbā “Ātro kredītu sistēma Latvijā un tās ietekme uz aizņēmējiem” autors sniedz ieskatu Latvijā pastāvošās ātro kredītu biznesa sistēmas analīzē, plašāk apskatot Latvijas ātro kredītu praksi salīdzinājumā ar citām valstīm, īpaši pievēršoties sekjošiem aspektiem - vai tādā veidā tiek nodrošināta patērētāju ekonomiskā neatkarība un finansiālā drošība; kādas ir ātro kredītu priekšrocības un trūkumi, salīdzinot to funkcionēšanu Latvijā un citās valstīs, kā arī autors darbā pētījis ātro kredītu ņēmēju motivāciju, lai noskaidrotu, kāda ir šī produkta ietekme uz aizņēmējiem. Tādēļ darbā tika izvirzīts sekojošs pētījuma mērķis - noskaidrot ātro kredītu ņemšanas iemeslus, kā arī ātro kredītu pārdošanas praksi Latvijā, tostarp analizēt ātro kredītu patērētāju pieredzi, aizņemoties un atmaksājot ātros kredītus, salīdzinot Latvijas pieredzi ar pieredzi citās valstīs, kur lieto ātros kredītus.

The author of the “Quick Loan System in Latvia and its Impact On Borrowers” gives an insight into the analysis of the quick loan business system in Latvia, by examining Latvia's fast credit practice in comparison with other countries, paying particular attention to the following aspects: whether economic independence and financial security of consumers is ensured ; what are the advantages and disadvantages of quick loans when comparing their functioning in Latvia and other countries, as well as the author's motivation to investigate the impact of this product on borrowers. Therefore, the aim of the study was to find out the reasons for taking quick loans, as well as the practice of selling quick loans in Latvia, including analyzing the experience of fast credit consumers, borrowing and repaying quick loans, comparing Latvia's experience with other countries where quick loans are used.
Quick Loan System in Latvia and its Impact On Borrowers
Keywords: Ekonomika; Ātrais kredīts; Ātro kredītu bizness; Aizņēmēji; Parādsaistības; Uzkrājumi