Marka Tullija Cicerōna runas pret Katilīnu - Ābele, Verners (LU Studentu padomes grāmatnīca, 1939)
"Pirmā runa, ko viņš teica senātā, sašutuma pārņemts, kad ieraudzīja tur ieradušos Katilīnu, ir tulkota pilnīgi. Pārējās centos pēc iespējas izsmeļoši atstāstīt. Visām runām pievienoju komentārus, kādus man likās nepieciešami, lai tās ilustrētu, beigās ziņas par Cicerōna dzīvi un darbiem kā arī vēsturiskus datus par Katilīnas sazvērestību." / sastādītājs un komentētājs Verners Ābele/
Cicerona runas pret Katilīnu
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Rhetoric; Cicerons, Marks Tullijs; Romas oratori; Romas valstsvīri; Katilīnas sazvērestība; Romas republikas vēsture; Runas māksla