Atbalsts cilvēkiem ar demenci: Starpnozaru pieeja Rūjienas novadā - Lāce, Daira (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba “Atbalsts cilvēkiem ar demenci: starpnozaru pieeja Rūjienas novadā” mērķis - izpētīt, kā tiek nodrošināta starpnozaru pieeja cilvēku ar demenci un viņu tuvinieku atbalstam Rūjienas novadā. Lai to sasniegtu, tika izvirzīti vairāki darba uzdevumi - veikt starpnozaru sadarbības teorētisko analīzi, izpētīt sociālā darba ar personām ar demenci un viņu tuviniekiem specifiku, izpētīt starpnozaru sadarbību Rūjienā, veikt empīrisko pētījumu par starpnozaru sadarbību personām ar demenci un viņu tuviniekiem atbalstam Rūjienas novadā nodrošināšanā. Pētījuma rezultāti ļauj izdarīt secinājumus par to, kāds atbalsts nepieciešams personām ar demenci un viņu tuviniekiem, un to, ka svarīgs nosacījums sekmīgai šī atbalsta nodrošināšanai tādā nelielā novadā, kāds ir Rūjienas novads, ir visu iesaistīto speciālistu sadarbība, lai nodrošinātu starpnozaru pieeju.

The aim of the Master's Paper “Support for people with dementia: Interdisciplinary involvement in Rūjiena community” is to explore how cross-sectoral approache is provided to support people with dementia and their relatives in Rūjiena Municipality. In order to achieve the aim, a number of tasks were posed: to conduct a theoretical analysis of cross-sectoral cooperation, to examine the specifics of social work with people with dementia and their relatives, to study the cross-sectoral cooperation in Rūjiena, to undertake an empirical study on cross-sectoral cooperation in the provision of people with dementia and their relatives in Rūjiena Municipality. The results of the study allow conclusions to be drawn on the support needed for people with dementia and their relatives, as well as that an important condition for successful provision of this support in a small region such as Rūjiena Municipality is the cooperation of all involved specialists to ensure the cross-sectoral approach.
Support for people with dementia: Interdisciplinary involvement in Rūjiena community
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija; sociālais darbs ar personām ar demenci un viņu tuviniekiem; atbalsts personām ar demenci un tuviniekiem; starpnozaru sadarbība; .; .