Vektorgrafikas priekšrocības un trūkumi programmēšanā - Ostrovskis, Arnolds (Latvijas Universitāte, 2014)
Mūsdienās izstrādājot kādu projektu, kur būs nepieciešama grafiska saskarne, parasti tiek pieņemtslēmums izmantot rasta grafiku, jo tā ir daudz vienkāršāka par vektorgrafiku. Bet iespējams šo tendenci var mainīt atrodot piemērus, kur vektorgrafikas izmantošanai būs vairāk priekšrocību un tā varētu būt lietderīgāka par rasta grafiku. Pētījuma laikā tiks mēģināts identificēt vektorgrafikas priekšrocības un trūkumus, lai iepazīstinātu lasītāju ar iespējam, kuras sniedz vektorgrafika un kur to ir vērts izmantot.

Nowadays while planning some IT project, where it will be necessary to use graphical interface, it is more popular to use raster graphics, because it is much simpler than vector graphics. But it is probably possible to turn this popularity around by introducing examples where it would be more beneficial to use vector graphics instead of raster graphics. This investigation will be aimed at identification of pros and cons of vector graphics, so that reader might learn posibilities of vector graphics and where to use them.
Pros and cons of vector graphics in computer programming
Keywords: Datorzinātne