Art Deco stila interpretācija spēļu kāršu dizainā - Valnere, Eva (Latvijas Universitāte, 2025)
Art Deco ir labi zināms, radošajās aprindās novērtēts vizuālās mākslas stils un, lai gan šim virzienam jau ir 100 gadu, tas nav zaudējis savu aktualitāti arī mūsdienās. Pētījuma daļas mērķis ir apkopot informāciju par Art Deco stilu, tā vēsturi, iezīmēm un attīstību, kā arī ieskatīties spēļu kāršu vēsturē. Noskaidrot atšķirīgo un kopīgo dažādos Art Deco stilā veidotos spēļu kāršu dizaina risinājumos. Radošās daļas mērķis ir ilustrēt figurālās kārtis un izveidot 54 spēļu kāršu komplektu Art Deco stilā. Darbā izvirzītais pētījuma jautājums - Kādi vizuāli stilistiskie risinājumi raksturīgi Art Deco stilā veidotam spēļu kāršu dizainam? Vienojošākais elements, kas bija redzams lielākajai daļai dizaina paraugu bija to krāsas - melna, balta un zelta.

Art Deco is a well-known, appreciated visual art style in creative circles, and while the movement is already 100, it hasn't lost its relevance. The research aims to explore Art Deco's style, history, traits, and development, along with the history of playing cards. Analyse the differences and similarities in Art Deco-style playing card design. The creative part aims to illustrate the figurine cards and create a 54-game set of cards in Art Deco style. The study question - What visual stylistic solutions are typical of Art Deco-style playing card design? The most unifying element seen in most of the examples was their colours - black, white and gold.
Art Deco Style Interpretation in Playing Card Design
Keywords: Mākslas zinātne; Grafikas dizains; spēļu kārtis; Art Deco; vizuālais noformējums