Baltijas jūras valstu reģionālā attīstība - Fedotova, Darja (Latvijas Universitāte, 2010)
Sadarbība starp valstīm un reģioniem ir galvenais dzinējspēks, kas veidojas savstarpējo attiecību, partnerības un uzticības rezultātā. Padziļinoties globālajiem politiskās un ekonomiskās integrācijas procesiem, reģionālās sadarbības nozīme kļūst arvien būtiskāka. Baltijas jūras reģions ir kļuvis par vienu no dinamiskākajiem reģioniem Eiropā ar lielu ekonomisko un politisko potenciālu, kura stratēģiskā nozīme ir pieaugusi līdz ar ES paplašināšanos. Darba mērķis ir izpētīt Baltijas jūras reģiona integrāciju, starptautiskas sadarbības un reģionalizācijas procesu norisi un priekšrocības un analizēt Baltijas jūras reģiona valstu ekonomisko un tiesisko attiecību aspektus.

Collaboration between the countries and regions is a key driver in the formation of relationships, partnership and trust as a result. Within the process of intensifying of the global political and economic integration processes, regional cooperation achieves an increasingly important role. The Baltic Sea region has become one of the most dynamic regions in Europe with great economic and political potential, which strategic importance has increased with the enlargement of the EU. The aim of this paper is to explore the processes and advantages of the Baltic Sea region integration, international cooperation and regionalization processes and analyze the aspects of the Baltic Sea region economics and legal relationship.
Regional Development of the Baltic Sea States
Keywords: Ekonomika