Daces Rukšānes konstruētais sievietes tēls "Simts seksīgās sestdienās" - Klodāne, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2009)
Pētnieciskajā darbā tika pētīts Daces Rukšānes konstruētais sievietes tēls „Simts Seksīgās Sestdienās”. Teorētisko pamatojumu veido dzimtes/dzimuma jēdzienu izklāsts, sievietes tēls publiskajā/privātajā sfērā padomju laiku un mūsdienu salīdzinājums. Lai sasniegtu izvirzīto darba mēŗķi, tika izmantota kvantitatīvā kontentanalīze, un diskursa analīze pēc teorētiķiem N. Fērklafa un M. Fuko. Turklāt arī daļēji strukturētā intervija ar sleju autori D. Rukšāni. Rezultātos tiks apskatīts sievietes konstruētais tēls un tam publicistes piešķirtās lomas mūsdienu sabiedrības telpā. Atslēgvārdi – slejas, seksa slejas, Dace Rukšāne, sieviete, sievietes tēls, diskurss.

This scientific work analyses the woman’s image created by Dace Rukšane in „Simts Seksīgas Sestdienas”. A summary of the concepts of sex and gender and a comparison of the women’s image both in public and private during soviet times and nowadays form the theoretical background of this work. The attempted result was achieved by using the method of quantitative content analysis as well as an discourse analysis based on N. Fairclogh un M. Faucought theories and furthermore a semi-structured interview with the column author D. Rukšane. As a result an overview of the created woman’s image and it’s role in todays society is given. Keywords – column, sex column, Dace Rukšāne, woman, woman’s image, discourse.
Image of Woman as Constructe by Dace Ruksane in "Simts Seksigas Sestdienas"
Keywords: Komunikācijas zinātne