Pagāni un kristieši Tomasa Kinga un Tomsona Haiveja romānā "Kažokādu karalienes skūpsts" - Fogele, Ilze (Latvijas Universitāte, 2007)
Ilzes Fogeles bakalaura darbs pēta pagānismu un kristietību Kanādiešu autoru darbos – Tomasa Kinga stāstu krājumā „Daži labi stāsti“, kas ietver desmit stāstus un Tomsona Haiveja romānā „ Kažokādu karalienes skūpsts.“ Šī darba mērķis ir izvērtēt un atklāt autoru attieksmi pret pagānismu un kristietību Amerikas pirmiedzīvotāju un Amerikas pārējo iedzīvotāju ikdienā, analizējot stāstu varoņus Tomasa Kinga darbos un Tomsona Haiveja romānā „Kažokādas karalienes skūpsts“. Īpaša vērība bakalaura darbā tiek pievērsta koijotam – vienam no pirmiedzīvotāju dieviem, un kristiešu Dievam - Jēzum, kā arī pagānismam un kristietībai, līdzībām un atšķirībām starp tām, un savstarpējai mijiedarbībai. Šī darba izpētei tiek pielietota literatūras avotu salīdzinošā metode abu autoru darbos un trešās personas stāstījuma metode Tomasa Kinga darbos. Hipotēze tiek pierādīta analizējot kristietību un pagānismu Amerikā, kas atspoguļota autoru darbos.

Ilze Fogele’s Bachelor Paper investigates Paganism and Christianity in two Canadian authors` works - Thomas King’s „One Good Story, That One“, which includes ten short stories and Tomson Highway‘s novel „The Kiss of the Fur Queen“. The aim of this paper is to evaluate the author`s attitude toward Paganism and Christianity among Native Americans and non-Natives, examining the protagonists in Tomas King`s short stories and in Tomson Highway`s novel “The Kiss of the Fur Queen”. Serious attention is paid to the Coyote - one of the Native`s Gods and the Christian God – Jesus, as well as Pagans and Christians, their similarities and differences, and the interaction with each other. The method used in completion of this research is comparative literary analyses of the subject as well as the narrative voices in the texts of the two athors. The hypothesis is proved by analyzing the history of paganism and christianity in America in the authors` works.
Pagans Versus Christians in Thomas King's Writings and Tomson Highway's Novel "The Kiss of the Fur Queen"
Keywords: Filoloģija