Skudrskābes izmantošana arsēna, hroma un vara ekstrakcijai no piesūcinātas koksnes - Kapača, Elīna (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā veikta arsēna, hroma un vara ekstrakcija no piesūcinātas koksnes ar dažādas koncentrācijas skudrskābes šķīdumiem. Noteikts arsēna, hroma un vara saturs CCA tipa aizsardzības līdzeklī, piesūcinātā koksnē, ekstrakcijas un skalojamos šķīdumos un koksnē pēc ekstrakcijas. Arsēna satura noteikšanai izmantota UV-redzamās gaismas spektrofotometriskā metode ar sudraba dietilditiokarbamātu un liesmas atomabsorbciometrija, hroma satura noteikšanai izmantota UV-redzamās gaismas spektrofotometriskā metode ar difenilkarbazīdu un liesmas atomabsorbciometrijas metode, vara satura noteikšanai - liesmas atomabsorbciometrijas metode.

The extraction of arsenic, chromium and copper from impregnated wood has been performed by using formic acid solutions with different concentrations. The content of arsenic, chromium and copper have been determined in CCA type preservative, impregnated wood, extraction and washing solutions and wood after extraction has been determined. The content of arsenic has been determined by UV-visible spectrophotometry using silver diethyldithiocarbamate and flame atomic absorbtion spectrophotometry, the content of chromium has been determined by UV-visible spectrophotometry using diphenylcarbazide and flame atomic absorbtion spectrophotometry, the content of copper has been determined by flame atomic absorbtion spectrophotometry.
Application of formic acid for extraction of arsenic, chromium and copper from impregnated wood
Keywords: Ķīmija