Jaunatnes tūristu mītņu(hosteļu)novērtējums un attīstības iespējas Latvijā - Dižā, Karīna (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Jaunatnes tūristu mītņu (hosteļu) novērtējums un attīstības iespējas Latvijā”.Bakalaura darbā analizētas jaunatnes tūristu mītnes Latvijā, mērķis ir izstrādāt priekšlikumus Latvijas jaunatnes tūristu mītņu (hosteļu) darbības pilnveidošanai un attīstībai.Pirmās nodaļas ietvaros pētīti jaunatnes tūristu mītņu teorētiskie aspekti, būtība un definīcija, otrajā nodaļa sniegts statistisko datu apskats par jaunatnes tūristu mītnēm pasaulē un Latvijā, pieredzes.Trešajā nodaļā veikta aptauja potenciālo klientu un jaunatnes tūristu mītņu (hosteļu ) starpā, apkopoti un analizēti rezultāti.Nobeigumā autore izdara secinājumus un izvirza priekšlikumus.Darba apjoms ir 63 lappuses, tajā ietverti 19 attēli, 8 tabulas un 3 pielikumi.Atslēgvārdi:hostelis, jaunatne, tūristi mugursomnieki, Hostelling International.

The theme of paper „Assessment and development possibilities of hostels in Latvia”. The study analyzes youth hostels in Latvia, the purpose of work is work out suggestions for youth hostels in Latvia, to improve the operations and development. The first chapter examine the theoretical aspects of hostels, the nature and definiton. The second chapter provides a statistical ovrview of youth hostels in the world and Latvia, also experience.The third chapter includes a survey of potential customers and hostels, further is summarized and analyzed results.Finally author draw up conclusions and suggestions.The work consists of 63 pages, it contains 19 images, 8 tables and 3 supplements.Keywords: hostel, youth, backpackers, Hostelling Interntional.
Assessment and development possibilities of hostels in Latvia
Keywords: Vadībzinātne