Mērogojamas servera puses sistēmas arhitektūra - Gamans, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „Mērogojamas servera puses sistēmas arhitektūra” mērķis ir dot lasītājam priekšstatu par servera puses sistēmas izstrādi, kura ir balstīta uz konkrēta piemēra. Izpētīt un apgūt, aktuālu un moderno tehnoloģijas izmantošanu priekš mērogojamas un bojājumpiecietīgas sistēmas izstrādes. Uzbūvēt servera klasteri un konfigurēt datu apmaiņas procedūras, apgūt novērošanas un statistikas iegūšanas līdzekļus, veikt izstrādātas sistēmas testēšanu un optimizēšanu. Bakalaura darba tēmas aktualitāte ir pamatota ar to, ka IT nozare tiek bieži pielietoti klastera risinājumi priekš dažāda veida uzdevumu risinājumiem kā arī slodzes sadalīšanai.

The aim of bachelor’s thesis “Scalable back end system architecture” is to give an idea of the server side application development. Explore usage of modern and relevant technologies to build scalable and fault-tolerant systems. Create cluster and configure nodes communication. Learn to use monitoring and statistics compilation tools and systems. Test and optimize ready system. The topic of this work is relevant because of wide range of fault-tolerant and load balancing cluster systems using in industry.
Scalable back end system architecture
Keywords: Datorzinātne