Latvijas pārtikas lielveikalu ķēžu ("Rimi", "Maxima", "Lidl") komunikācija sociālajā medijā TikTok - Rozmane, Diāna (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura tēma ir “Latvijas pārtikas lielveikalu ķēžu (“Rimi”, “Maxima”, “Lidl”) komunikācija sociālajā medijā TikTok”. Mērķis ir izpētīt Latvijas lielveikalu ķēžu (“Rimi”, “Maxima”, “Lidl”) komunikāciju sociālajā medijā TikTok, t.i., kāda veida saturs tiek izvietots šo uzņēmumu kontos, noskaidrot vai TikTok ir vieta jebkuram uzņēmumam, nozarei. Teorijas daļā ir aplūkots mārketings, digitālais mārketings un sociālais medijs TikTok. Pētījums balstīts uz anketēšanu, intervijām ar TikTok satura veidotājiem un kontentanalīzi uzņēmumu profiliem. Secināms, ka TikTok ir vieta jebkuram uzņēmumam, nozarei, ja saturs tiek veidots pārdomāti. TikTok platforma bez maksas sniedz iespēju sasniegt plašu, daudzveidīgu patērētāju kopumu arī Latvijas uzņēmumiem, esot TikTok ir iespēja iegūst papildus auditoriju, zīmola atpazīstamību.

The topic of the bachelor's theses is “Communication of Latvia supermarket chains ("Rimi", "Maxima", "Lidl") on social media TikTok". The purpose of the theses is research of communication of Latvian supermarket chains (“Rimi”, “Maxima”, “Lidl”) in the social media TikTok. What content is placed in the accounts of these companies, as well as to find out whether TikTok has a place for any company, industry. The theory paper section looks at marketing, digital marketing and the social media TikTok. Research data is questionnaires, interviews with TikTok content creators and content analysis of company profiles. TikTok has a place for every business and industry if content is created thoughtfully. TikTok provides the opportunity to reach wider audiences for Latvian companies as well.
Communication of Latvia supermarket chains ("Rimi", "Maxima", "Lidl") on social media TikTok
Keywords: Komunikācijas zinātne; TikTok; mārketings; digitālais mārketings; sociālie mediji