Pacientu aprtūpe, pēc galvas smadzeņu traumām intensīvās terapijas nodaļā - Mordašova, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma – „Pacientu aprūpe pēc galvas smadzeņu traumām intensīvās terapijas nodaļā”. Bakalaura darbs sastāv no 11 tabulām, 41 literatūras avotiem, 5 pielikumiem. Darba apjoms 42 lpp., Pacientu aprūpe pēc galvas smadzeņu traumām ITN ieņem nozīmīgu vietu pacientu vitālo funkciju atjaunošanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā. Pētījuma mērķis: izpētīt un analizēt galvenos aprūpes aspektus pacientiem pēc galvas smadzeņu traumām intensīvās terapijas nodaļā. Pētījuma uzdevumi: analizēt literatūru par galvas smadzeņu traumām, to aprūpes veidiem un ārstēšanas iespējam; izstrādāt pētījuma instrumentu – interviju, veikt pilotpētījumu un pētījumu, veikt iegūto rezultātu apkopošanu un analīzi; izdarīt secinājumus. Pētījuma jautājums: Kādi ir galvenie aprūpes aspekti pacientiem pēc galvas smadzeņu traumām aprūpē ITN? Izmantotā pētniecības metode: kvalitatīvā pētniecības metode – intervija, kas sastāv no 9 jautājumiem. Pētījuma sniegts pārskats par aprūpes aspektiem pacientu aprūpē ITN. Atslēgvārdi: galvas smadzeņu traumas, pacientu aprūpe, aprūpes aspekti, ITN.

Bachelor thesis - "Patient care after brain injuries at intensive care unit." Bachelor thesis consist of 11 tabels, 41 literature sources and 5 annexes, totally 42 pages. Patient care after brain injuries at intensive care unit plays an important role in restoring patients' vital functions and quality of life Objective of the research: to research and analyze the main care aspects of patients after brain injuries at intensive care unit. Task of research: to analyze the literature about brain injuries, the types of care and treatment options; to produce an instrument for research - interview questions, make a pilot research and a research, collect the results and make conclusions. The research question is: What are the main aspects in care of patients after brain injury at intensive care unit? Research method used: a qualitative research method -an interview, which consist of 9 questions. The research provides an overview in the care aspects of patient care after brain injuries at intensive care unit. Keywords: brain injury, care of patients, aspects of care, intensive care unit.
Patient care after brain injuries at intensive care unit
Keywords: Medicīna; galvas smadzeņu traumas; pacientu aprūpe; aprūpes aspekti; intensīvās terapija nodaļa