Projekts: Līzinga kompānijas SIA "BaltLeasing" izveidošana - Lavrinoviča, Irina (Latvijas Universitāte, 2013)
Projekta gaitā tiks veidota neliela līzinga kompānija SIA „BaltLeasing”, kas atšķirsies no parējām līzinga dēvējām ar to, ka tā orientēsies tieši uz potenciālo klientu vajadzībām un vēlmēm, sniegs ātrus un ērtus risinājumus līzinga noformēšanai, kā arī atbalstīs mazos vietējos uzņēmumus. Šobrīd Latvijā pārsvarā dominē lielās līzinga dēvējas, kuras kopumā veido vismaz 90% no kopēja Latvijas līzinga un faktoringa tirgus, u, kuras neorientējas tieši uz kādu konkrētu klientu, bet piedāvā savas bankas pakalpojumus un konkurē savā starpā. SIA „BaltLeasing” sniegs līzinga pakalpojumus Rīgas reģiona un tuvāko novadu klientiem, gan maziem uzņēmumiem, gan fiziskām personām. Piedāvāta ideja nesīs ieguldījumu Latvijas ekonomikā un attīstībā, jo šobrīd valsts līzinga tirgus atkāpjas no krīzes, rāda pozitīvu pieaugumu, klienti vairāk un vairāk ņem līzingu, mazie uzņēmumi meklē finansēšanas iespējas, un SIA „BaltLeasing” varēs nodrošināt tos ar nepieciešamām precēm uz izdevīgiem nosacījumiem.

In the course of the project a small leasing company “BaltLeasing” Ltd. will be created, which will differ from other lessors by the fact that it will focuse on the requirements and wishes of prospective clients, will provide efficient and convenient leasing solutions, as well as support small local undertakings. It is necessary to establish such particular leasing company, because mostly bigger leasing companies currently dominate in Latvia, which collectively constitute 90% of Latvian leasing market, and these are bank established leasing companies, which don’t focus on one particular client, but offer services of their banks and compete against each other.The offered concept will contribute to the development of Latvian economic,considering that leasing market of the country overcomes crisis, brings positive growth, small undertakings seek financing opportunities and methods for their start-up and “BaltLeasing” will be able to provide them with necessary goods at favorable condition
Project: Leasing company Baltleasing Ltd. foundation
Keywords: Finanses un kredīts