Nodokļi Latvijā un to ietekme uz SIA “Dotnuva Baltic” saimniecisko darbību - Leimane, Ineta (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Nodokļi Latvijā un to ietekme uz SIA “Dotnuva Baltic” saimniecisko darbību”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt nodokļu ietekmi uz pētāmā objekta saimnieciskās darbības rezultātiem un izstrādāt priekšlikumus. Bakalaura darbā izpētīti un analizēti nodokļi, kas ietekmē analizējamo objektu. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām, kura pirmajā nodaļā autore aplūko un pēta nodokļu sistēmu Latvijā, otrajā nodāļā autore veic izvēlētā uzņēmuma darbības raksturojumu, trešajā - tiek veikta SIA “Dotnuva Baltic” galvenos finanšu rādītāju un maksājamo nodokļu analīze. Bakalaura darbs apjoms ir 65 lappuses, tajā ir iekļauti 15 attēli un 10 tabulas, 4 pielikumi un atsauces uz 42 avotiem. Atslēgasvārdi: nodokļi Latvijā, nodokļu slogs, finanšu rādītāju analīze, uzņēmuma nodokļu maksājumi.

The topic of this Bachelor's thesis is "The impact of the tax system on SIA "Dotnuva Baltic" financial indicators". The aim of this Bachelor's thesis is to study and analyze the impact of taxes on the results of economic activity of the object under study and to develop proposals. The Bachelor's thesis explores and analyzes taxes that affect the object being analyzed. The thesis consists of three chapters - in the first chapter the author examines and studies the tax system in Latvia, in the second chapter the author performs the characteristics of the activities of the selected company, in the third - the main financial indicators of SIA "Dotnuva Baltic" and the analysis of taxes payable is carried out. The Bachelor thesis is written on 65 pages, which contains 15 figures and 10 tables, 4 appendices and 42 literary sources. Keywords: taxes in Latvia, tax burden, financial analysis, company tax payments.
The impact of the tax system on SIA "Dotnuva Baltic" financial indicators
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Nodokļi Latvijā; Nodokļu slogs; Finanšu rādītāju analīze; Uzņēmuma nodokļu maksājumi