Liepājas piemērs Vācijas-PSRS kara sākumā tēmas „Latvija Otrajā Pasaules karā” apguvē 9.klasē - Pūce, Sintija (Latvijas Universitāte, 2013)
Liepājas piemērs Vācijas – PSRS kara sākumā tēmas „Latvija Otrajā pasaules karā” apguvē 9.klasē. Darba autore Sintija Pūce, zinātniskā vadītāja Dr.paed., prof. Aīda Krūze. Diplomdarbs izstrādāts Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centrā sadarbībā ar LU Vēstures un filozofijas fakultāti. Darba apjoms 62 lpp. Darbs satur ievadu, piecas daļas, secinājumus, 36 literatūras avotus un 8 pielikumus. Tekstā iekļauti 6 attēli. Darbā pētījumam izvirzītais mērķis - izpētīt Liepājas piemēra izmantošanas iespējas vēstures apguvē 9.klasē un izstrādāt metodisko materiālu tēmai „Vācijas – PSRS kara sākums Latvijas teritorijā” sasniegts. Pētījuma gaitā izanalizēta nepieciešamā zinātniskā literatūra pedagoģijā un vēsturē. Tika izstrādāts metodiskais materiāls, kuru iespējams izmantot 9.klases mācību programmā. Materiāls aprobēts pedagoģiskajā procesā, izdarīti secinājumi un izveidoti priekšlikumi turpmākajai attīstībai un

The example of Liepaja at the beginning of Germany – USSR war under the subject ” Latvia during the Second World War” in Grade 9. The author of the work is Sintija Puce, scientific advisor Dr.ped.,prof. Aida Kruze. Diploma thesis was worked out in the Centre of Adult Pedagogical Education at University of Latvia Faculty of Education, Psychology and Art I cooperation with Faculty of History and Philosophy. The total amount of this work is 62 pages. The diploma thesis consists of Introduction, five parts, conclusions, 36 literature sources and 8 Annexes. There are 6 pictures in the text. The aim of this thesis - to research the usage possibilities of the example of Liepaja learning history in Grade 9 and to prepare methodical material for the subject “ The Beginning of the Germany – USSR war in the territory of Latvia” is achieved. The research of scientific literature in pedagogy and history was done during the process of this work. Methodical material was made which cou
The example of Liepāja at the beginning of the Germany-USSR war in the acquisition of the theme „Latvia during the Second World War” in Grade 9
Keywords: Pedagoģija