Trešo valstu valstpiederīgo aktuālās problēmas un tiesiskie aspekti uzturēšanās atļaujas saņemšanai Latvijas Republikā - Jansone, Iveta (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma „Trešo valstu valstspiederīgo aktuālās problēmas un tiesiskie aspekti uzturēšanās atļaujas saņemšanai Latvijas Republikā” ir izvēlēta, jo ES sniedz privilēģijas ne tikai tās pilsoņiem, bet arī tās ģimenes locekļiem, tai skaitā trešo valstu valstspiederīgajiem. Latvijas Republikai esot ES dalībvalstij, trešo valstu pilsoņi, vēlas iegūt uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā pēc iespējas uz ilgāku laiku, lai realizētu savas ekonomiskās intereses ES. Darbā tiks apskatīta Pārvaldes praksē esošā fiktīvo laulību problemātika Latvijas Republikā, kas saistīta ar ģimenes apvienošanu, tas ir, laulības starp Latvijas pilsoni, Latvijas nepilsoni vai pastāvīgās uzturēšanās atļauju saņēmušu ārzemnieku Latvijā, kā arī citas ES dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts un Šveices Konfederācijas pilsoni (no vienas puses) un trešo valstu valstspiederīgajiem (no otras puses) un problemātiku ar nodarbinātību ES ar Latvijas Republikā izsniegtajām uzturēšanās atļaujām.

Master's work theme "Third-country nationals current problems and legal aspects of a residence permit receipt in Republic of Latvia" has been chosen as the EU is a privilege not only to its citizens, but also their family members, including third-country nationals. As Republic of Latvia i san EU Member State, third country nationals are seeking to acquire a Latvian residence permit as much as possible for a longer period of time, in order to carry out their economic interests in the EU. The work will look at problem of fictive marriages in Republic of Latvia in connection with family reunification, that is, marriages between a Latvian citizen, Latvian non-citizen or a foreigner who has received permanent residence permit in Republic of Latvia, as well as other EU Member States, European Economic Area and Swiss nationals (from one side) and third-country nationals (from other side) in practice of the Office and problem of employment in the EU with residence permits issued in Republic of
Third-country nationals current problems and legal aspects of a residence permit receipt in Republic of Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne