A/S "Saldus mežrūpniecība" finanšu stāvokļa analīze - Auzāne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir A/S „Saldus mežrūpniecība” finanšu stāvokļa analīze. Bakalaura darba mērķis ir, izpētot finanšu analīzes teorētiskos materiālus, veikt uzņēmuma finanšu analīzi, lai novērtētu uzņēmuma finanšu resursu izmantošanas efektivitāti un izteiktu priekšlikumus uzņēmuma finanšu rādītāju uzlabošanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā veikts teorētisks finanšu analīzes raksturojums, otrajā – meža nozares Latvijā un A/S „Saldus mežrūpniecība” vispārējs raksturojums, bet trešajā veikta A/S „Saldus mežrūpniecība” darbības finanšu analīze. Darba beigās iekļauti secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 67 lpp. Darba izstrādei izmantota ekonomikas literatūra, Centrālās statistikas pārvaldes dati, interneta resursi, audio un video materiāli. Atslēgvārdi: mežrūpniecība, finansiālais stāvoklis, rentabilitāte, likviditāte, izmaksas.

The theme of this thesis is joint stock company “Saldus mežrūpniecība” financial position analysis. Bachelor thesis aim is after exploring theoretical material of financial analysis get know effectiveness of company's financial resources. After doing company’s financial analysis make proposals for company to improve financial performance. Thesis consists of three chapters. The first is review of financial analysis characteristics, the second - Latvian forest sector and specific company general nature, the third - “Saldus mežrūpniecība” financial analysis. In the end of thesis are conclusions and recommendations. The amount of work is 67 pages. Thesis are based on economic literature, Central Statistical Bureau, Internet resources, audio and video materials. Keywords: wood industry, financial position, profitability, liquidity, costs.
Financial analysis of joint stock company "Saldus mežrūpniecība"
Keywords: Ekonomika