Sociālā atstumšana diskursā: musulmaņu attēlojuma piemērs franču un spāņu presē - Ķestere, Ilze (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir musulmaņu sociālās atstumšanas diskursā franču un spāņu presē. Darba mērķis ir analizēt atstumšanas konceptu un noskaidrot, vai to ir iespējams attiecināt uz veidu, kadā musulmaņi tiek attēloti franču presē « Le Nouvel Observateur » un spāņu presē « El País ». Pētījumā tiek veikta kvantitatīvā un kvalitatīvā diskursa analīze, īpašu uzmanību pievēršot musulmaņu tēlam, laika periodā no 01.01.2001 līdz 01.01.2002. un no 01.01.2010 līdz 01.01.2011. Darbs sastāv no divām daļām, teorētiskās daļas un praktiskās daļas. Teorētisko daļu veido trīs nodaļas. Pirmajā nodaļā tiek pētīta sociālās atstumšanas problēma. Otrajā un trešajā nodaļā mēs pētām sociālās atstumšanas un musulmaņu integrācijas jautājumus, īpaši Francijā un Spānijā. Praktisko daļu veido nodaļa, kurā tiek aprakstītas pētījumā izmantotās metodes, precizējot, kavntitatīvā, kvalitatīvā un salīdzinošā metode. Divas pēdējās nodaļas tiek veltītas minēto preses izdevumu analīzei. Atslēgas vārdi: sociālā atstumšana, musulmaņi, islmāms, Francija, Spānija

The theme of the present research is the social exclusion in the discourse in the French and Spanish press. The objective is to analyze the concept of exclusion and to explore whether it is applicable to the way the Muslims are presented in the French press, particularly "Le Nouvel Observateur " and Spanish press " El País ". We propose to achieve a quantitative and qualitative discourse analysis with a reference to Muslims during the period from 01.01.2001 to 01.01.2002. and from 01.01.2010 to 01.01.2011. The work consists of two parts, theoretical and practical part. The theoretical part consists of three chapters. The first chapter is devoted to the problem of social exclusion. In the second and third chapter, we analyze the notion of social exclusion and integration of Muslims, particularly, in France and Spain. The practical part contains a chapter where we outline the methods applied in the research, namely, quantitative, qualitative and comparative. The last two chapters are devoted to the analysis of the mentioned media. Key words: social exclusion, Muslims, Islam, France, Spain
Social Exclusion in Discourse : the Example of Representation of Muslims in French and Spanish Press
Keywords: Valodniecība