Mazo un vidējo uzņēmumu IT infrastruktūras izveide - Zariņa, Aleta (Latvijas Universitāte, 2013)
Kvalifikācijas darba galvenais mērķis ir izveidot datortīklu vidējam uzņēmumam tā, lai tas atbilst kvalitātes, drošības un ātrdarbības prasībām izmantojot tikai atvērtā pirmkoda Darba gaitā tiek izvērtēti iespējamie risinājumi un tiek veikta programmatūras izmēģināšana, kuras rezultātā attiecīgi produkti tiek izvelēti un ieviesti. Darba praktiskajā daļā tika izveidotas testa vides, kur šie risinājumi tiek notestēti un ieviesti. Pēc veiksmīgiem testiem risinājums tiek realizēts produkcijas vidē. Rezultātā autore uz servera ar virtualizācijas iespējām uzstāda vairākus servisus, kas ir nepieciešami uzņēmuma pilnvērtīgai darbībai. Atslēgvārdi: Uzņēmums, atvērtā pirmkoda programmatūra, virtualizācija, Linux, serveris, datortīkls, tīklu servisi

The main purpose of this qualification work is a medium-sized enterprise network so that it meets the quality, safety and performance requirements using only open-source software to reduce the initial information system development and entry costs. In this work author research and evaluates possible solutions, performs software testing and results in choosing products that are implemented. In practical part of this work, test environment was created where these solutions are tested and implemented. After successful tests, solution is implemented in a production environment. As a result, the author on a server with virtualization capabilities installs a number of services that are required for the full functioning of the company. Keywords: Enterprise, open source, virtualization, Linux, server, computer network, network services.
Small and medium-size enterprises IT infrastructure construction
Keywords: Datorzinātne