Metafora Zinaīdas Hipiusas memuāros ,,Dzīvās sejas”. - Kozinda, Karina (Latvijas Universitāte, 2012)
Karina Kozinda. Metafora Zinaīdas Hippiusas memuāros ,,Dzīvās sejas”: bakalaura darbs.- Rīga, 2012. – 66 lpp. Pētījums veltīts metaforas analīzei Zinaīdas Hippiusas memuāros ,,Dzīvās sejas” (1925). Tekstā tiek identificētas un grupētas simbolisma estētikā un autora daiļradē nozīmīgas metaforas. Šādai metaforu vārdnīcai ir liela nozīme autora priekšstata par pasauli, individuālā stila un tēlu pētījumā. Pētījumā tiek apskatīti metaforu veidi, to īpašības un funkcijas, pētīšanas metodes, metaforisko modeļu loma cilvēka prāta konceptuālo jēdzienu sistēmā un to vieta individuālas priekšstatu ainas uzbūvē. Īpaša uzmanība tiek pievērsta metaforas vietai semiotisko jēdzienu kopā, un tās nozīmei krievu simbolisma vierzienā. Pētījums var ieinteresēt filoloģijas studentus un ieinteresētus Z.Hippiusas darbu lasītājus.

Karina Kozinda. Memoirs The Living Faces by Z.Hippius: bachelor paper – Riga, 2012. – 66 p. The research is devoted to a metaphors analyze in the Memoirs The Living Faces by Z. Hippius (1925). Metaphors were identified and grouped on the basis of the semantic field. Creation of such a dictionary of metaphors is an important part in the study of an author metaphorical picture of the world, individual style with its recognizable, transverse images and figures. Among the issues discussed in the research: the types of metaphors, their properties and functions, methods of analysis, metaphorical models inherent in the conceptual system of the human mind and its role in the construction of individual metaphorical picture of the world. Particular attention is paid to the place of metaphor in semiotic concepts structure and its place in the art of Russian Symbolists. The study may interest students of philology and interested Z.Gippius work readers.
A Metaphor in the Memoirs "The Living Faces" by Z. Hippius.
Keywords: Valodniecība