Programmētās reklāmas attīstību ietekmējošie faktori Latvijas tirgū. - Stašāne, Madara (Latvijas Universitāte, 2025)
Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskajiem apskatiem par programmētās reklāmas būtību un mērķēšanas mehānismiem, statistiskajiem datiem par attīstības tendencēm, nozares ekspertu intervijām un Latvijas uzņēmumu aptaujas rezultātiem, izpētīt un novērtēt faktorus, kas ietekmē programmētās reklāmas attīstību Latvijā, lai izvirzītu secinājumus un sniegtu priekšlikumus par iespējām veicināt programmētās reklāmas attīstību Latvijā. Rezultāti: programmētās reklāmas attīstību Latvijā kavē izpratnes un kompetenču trūkums, regulējuma sarežģītība un tirgus fragmentācija, tomēr, veicinot terminoloģijas sakārtošanu, personāla izglītošanu, digitālās infrastruktūras pilnveidi, ir iespējams sekmēt programmētās reklāmas tirgus attīstību. Darbs sastāv no 99 lappusēm, tajā iekļauti 22 attēli, 50 pielikumi un izmantoti 92 literatūras avoti.

The aim of the Master's thesis is to explore and evaluate the factors influencing the development of programmatic advertising in Latvia, based on theoretical reviews of the essence of programmatic advertising and targeting mechanisms, statistical data on development trends, expert interviews from the industry, and survey results from Latvian companies, in order to draw conclusions and provide recommendations for promoting the growth of programmatic advertising in Latvia. Results: the development of programmatic advertising in Latvia is hindered by a lack of understanding and professional competencies, regulatory complexity, and market fragmentation. However, by promoting standardized terminology, investing in staff education, and improving digital infrastructure, it is possible to foster the growth of the programmatic advertising market. The thesis consists of 99 pages, includes 22 figures, 50 appendices, and a total of 92 literature sources.
Factors influencing the development of programmatic advertising in the Latvian market Latvian market.
Keywords: Vadībzinātne; digitāla reklāma; programmētā reklāma; Latvijas reklāmas tirgus; faktori